RTV Bunschoten

Vrouwen fietstocht voor Hospice Nijkerk

Zaterdag 27 augustus 2016 door redactie

Bunschoten - Vanmorgen even na 07.30 uur kwamen de eerste coureurs vanuit Nijkerk, over de Bonte Poort richting pontje Eemdijk. Het begin van 180 km vrouwen-fietsen rondom het Markermeer. Een kleurrijk schouwspel. 

De fietstocht ging door Bunschoten richting Eemdijk en daar met het pontje over de Eem richting Amsterdam, Enkhuizen en weer richting Nijkerk. Het weer was prima, droog en blauwstrakke lucht. . Bij het uitrijden van Bunschoten, nabij het zwembad, deed zich nog een valpartij voor, gelukkig kon iedereen de weg vervolgen. RTV Bunschoten filmde bij de doorkomst op de Bonte Poort en op Eemdijk en het pontje (foto). Opnamen te zien op deze zender.

De tocht is een initiatief van plaatsgenoot Gijsbert Bast en gaat naar verluidt een groot succes worden. Een hoge opbrengst wordt verwacht. De zevenenveertig (47) deelnemers die "Klein Rondje IJsselmeer" van 180 km gaan fietsen, hebben zich de afgelopen tijd uitgesloofd om hun sponsorkaart vol te krijgen, goed voor € 180,-. De meesten kregen zelfs meerdere kaarten vol plus diverse spontane giften. De gehele opbrengst is voor de Hospice Nijkerk. Ook fietsen er een aantal Spakenburgese vrouwen mee.

update : er werd ruim € 14.000,- voor de Hospice Nijkerk bij elkaar gefietst. Puike prestatie.

 

 

 
Arbo Select

Reageren

Meer nieuws